Nasit valamiért nagyon vonzza a Halloween. Bizonyára a jelmezek miatt, különösebb alkalom nélkül is szívesen öltözik be hercegnőnek, boszorkánynak vagy éppenséggel cicának. A ruhásszekrénye jelentős részét különböző jelmezek és kiegészítők alkotják. Szóval Nasi már hetek óta arról csacsog, hogy milyen dekorációt készítsünk vagy mit süssünk - főzzünk a partira.
Készítettünk szellemes füzért, nagyon cukik lettek. Volt itthon hungarocell golyók, ezekből lettek a szellemek fejei, amire papír zsebkendőt tettünk, megkötöttük a golyó körül és már csak az arc rajzolása hiányzik. A kész szellmek szépen sorakoznak egy madzagon.
Ételek tekintetében készültünk avokádókrémmel, sós túrókrémmel, rémisztő boszorkány ujjakkal vagy csontokkal (ki minek látja :)), virsli múmiákkal és kukacos muffinokkal és persze vámpír üdítővel, ami fagyasztott bogyós gyümölcsös, málnaszörp volt.
Avokádókrém:
2 avokádót félbevágunk és egy tálba kanalazzuk. Villával összetörjük, adjunk hozzá fél fej, apróra vágott lilahagymát és kb. 5 szem koktélparadicsomot is belevágunk. Sóval és borssal ízesítettem, meg egy kevés citromlével. Én még szoktam beletenni 1-2 ek tejföltbis, hogy krémesebb legyen.
Túrókrém:
0,5 kg túrót villával összetörjük, hozzáadunk egy kis poharas tejföl felét és egy fél fej apróra vágott lilahagymát. Só, bors és kész is!
Boszorkány ujjak:
500 g lisztet tegyünk egy nagy keverő tálba. Készítsünk egy mélyedést a lisztbe, ebbe tegyünk egy zacskó instant élesztőt, egy ek barnacukrot és 2 ek olívaolajat. Keverjük kicsit össze, majd adjunk hozzá egy nagy ek sót és 2 tk szárított oregánót. Folyamatosan adjunk hozzá 400 ml vizet. Kicsit ragadósabb tésztát kapunk, én fakanállal kevertem végig. Hagyjuk meleg helyen kelni, míg legalább kétszeresére nő. Bőségesen lisztezve formázzunk ujjakat/csontokat. Díszíthetjük tökmaggal, mintha körme is lenne a boszinak. 180 fokos előmelegített sütőben 8-10 perc alatt elkészül. Ez a tészta nagyon jó gyökérkenyér készítéséhez is. Akkor kettéosztva a tésztát két kenyeret is kapunk, 20 percig süssük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése