2014. február 9., vasárnap

Quesadilla

A quesadilla a mexikói konyha egyik alap étele. Jellegzetesen kukoricalisztből készülő tortilla lapokat sajttal összesütnek, gazdagítható különböző zöldségekkel, hússal. Én most kétfélét készítettem, egy vegetáriánus változatot cukkinivel és vesebabbal, illetve egy tonhalas-cukkinis quesadillát.

Cukkinis-babos verzió

Hozzávalók: (2 személyre)

1 csomag konyhakész tortilla lap (maradni fog)
1 db cukkini
1 konzerv vesebab
10 dkg sajt (ízlés szerint lehet trappista, cheddar, mozzarella, stb.)
1 db tonhalkonzerv
só,bors ízlés szerint

A cukkinit megmossuk és karikákra vágjuk. Egy teflonos serpenyőben mindkét oldalukat megsütjük, sózzuk, borsozzuk. A serpenyőbe teszünk egy tortilla lapot, rá jöhet a sült cukkini és a lecsöpögtetett bab és a sajtszeletek. Ráhelyezünk egy másik lapot és alacsony lángon kicsit összemelegítjük, míg megolvad a sajt. Ha szükséges fordítsuk meg egy lapát segítségével. A másik változatnál a babot tonhallal helyettesítettem.
Nagyon könnyű és gyors vacsora vagy ebéd.
És a tonhalas-cukkinis

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése