2014. március 19., szerda

Hamburger kicsit másképpen

A férjecském hamburgert rendelt ebédre, de én valami extrábbra vágytam, mint a száraz, ízetlen gyári buci, húspogácsa, paradicsom, hagyma és uborka kombinációnál. Kiötlöttem, hogy nem veszek kész bucit, viszont nagy sütés-főzéshez, ami egy házi pékáru elkészítésével jár, nem igazán volt kedvem, ezért kisebb méretű ciabattat vettem hozzá, illetve zöldségként cukkinit, lila hagymát és salátakeveréket. A húspogácsa marha darált húsból készült, készíthetjük magunk is vagy vehetünk mirelitet is, de azért nézzük meg a csomagoláson, hogy az mit tartalmaz. Ha magunk készítjük, a darált húst sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá apróra vágott hagymát. Formázunk labdákat belőle, és azt lapítsuk ki. A félbevágott ciabattakat egy tepsiben vágott felükkel lefelé pirítjuk meg egy kicsit. A hasábburgonyára szórjunk pár teáskanálnyi pirospaprikát és pár csepp olajat, keverjük össze és süssük szép aranybarnára. A megmosott és felszeletelt cukkiniket serpenyőben meggrillezzük, ha nem tökéletes a tapadásmentes bevonat a serpenyőn akkor kevés olajat önthetünk alá. Utána először kisebb lángon, majd nagyobb lángon süssük készre a húspogácsákat, ha megsültek egy szelet füstölt sajtot ráhelyezünk, és megvárjuk míg ráolvad. A ciabattakat megkenjük light majonézzel, mehet rá a sajtos hús, a grillezett cukkini szeletek, a vékony karikára szeletelt, besózott lila hagyma, a saláta keverék végül a buci teteje. Kínáljuk mellé a paprikás sült burgonyát és egy pohár finom limonádét.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése