2020. szeptember 11., péntek

Az arany középút

 A hétköznapokban nehéz mindenki étrendjének/ízlésének megfelelnem, mivel a férjem vegetáriánus, a kislányom pedig felettébb válogatós. Szerencsére a halételek a biztos középpont, amit mindhárman szívesen fogyasztunk. Amellett, hogy finom, rendkívül fontos tápanyagokat tartalmaz, amelyek fontosak egy fejlődésben lévő kis szervezet, és egy húst elhagyó férfi számára is. Próbálunk hetente legalább egyszer halat enni, most egy ilyen receptet készítettünk.


Baconbe tekert tilápia mentás-zöldborsós piláffal


700 g tilápia filé (ha fagyasztott halat használunk, olvasszuk fel) 

3 szelet bacon

1 tk korianderlevél (szárított) 

1 tk fokhagymapor

200 g zöldborsó 

400 g barnarizs

Kis csokor menta

Kevés újhagyma (elhagyható)

Egy lábasba tegyük fel a rizst kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk meg. Kb 20 perc szükséges hozzá, én előgőzölt rizst vettem. Közben készítsük el a halat. A halszeleteket vágjuk félbe. Ízesítsük sóval, borssal és a fűszerekkel. A fűszerezett filéket tekerjük a baconbe. Természetesen a férjem adagja bacon nélkül készült. Egy forró serpenyőbe öntsünk egy evőkanál olívaolajat és süssük a halat minden oldalán aranybarnára. 20 perc elteltével a rizshez adjuk a borsót, pár perc múlva elzárhatjuk. A rizs és a borsó felszívta már a folyadékot, adjunk hozzá apróra vágott mentát, ízlés szerint még egy kis sót és borsozzuk meg és kerüljön még bele egy evőkanál olívaolaj is. A piláfot tálaljuk a sült hallal és szórjuk meg egy pár karika újhagymával. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése