2020. szeptember 21., hétfő

Piknik a szabadban

 Egy apró kirándulást szerveztünk Nasi legjobb barátjával és szüleivel, elmentünk a Selyemréti tanösvényhez. Kellemes séta volt, ahol még babakocsival is könnyedén tudtunk haladni. A réthez érve piknikeztünk egyet. Nasival készítettünk sós péksüteményeket és egy nagy adag préselt olasz szendvicset. A maradék tésztából nutellás tekercsek lettek, bár a fél üveg elfogyott, pedig sok darab nem lett végül. Nasi kicsit sokat kóstolt, hogy biztos jó-e még a nutella :)


Sajtos-sonkás péksütemény

1 csomag leveles tészta 

10 dkg sonka 

10 dkg reszelt trappista sajt (füstölt sajttal is finom)

1 tojás (plusz a kenéshez) 

1-2 ek natúr joghurt 

Snidling

A tésztát nyújtsuk 5 mm vékonyra, majd vágjuk egyenlő négyzetekre. Mi most nyolc nagyobb részre osztottuk a tésztát. A töltelékhez vágjuk kockára a sonkát, keverjük hozzá a tojást, a joghurtot és a reszelt sajtot. Sózzuk, borsozzuk és vágjunk bele egy kevés snidlinget, kb 5 szálat. A tészta-négyzetek közepére tegyünk 2 evőkanál tölteléket és a sarkait hajtsuk középre, a sarkokat csippentsük össze. A tésztát kenjük meg felvert tojással. Előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük.


Olasz préselt szendvics

1 ciabatta vagy 1 vekni félbarna kenyér 

1 padlizsán 

1 cukkini 

1 üveg zöld pesztó

2 csomag mozzarella 

Olasz vagy grill fűszerkeverék (ízlés szerinti)

A szendvicset a legjobb ha előző este készítjük el, így legalább reggel nincs sok dolgunk. A zöldségeket vágjuk vékony karikára, ízesítjük a kiválasztott fűszerekkel. Serpenyőben kevés olajon süssük aranybarnára mindkét oldalán. Tegyük félre kihűlni. A kenyeret vágjuk hosszában félbe. Kenjük meg a pesztóval, nem kell spórolni vele. Utána tegyük rá a zöldségeket, majd a szeletekre vágott mozzarellát. A kenyér tetejét jól nyomjuk rá, majd szorosan tekerjük be fóliával. Utána jöhet a préselés. Én egy cseréptálat és pár konzervet tettem a tetejére. Próbáljuk meg egyenletesen eloszlatni a nehezéket, akár egy tányér vagy tálca vagy vágódeszka segítségével. Ezután éjszakára vagy legalább 2 órára hűtőbe tesszük a súlyokkal együtt. Másnap kicsomagoljuk és felszeletelhetjük. Ez most egy vega verzió, de isteni ez a szendvics, ha a grill zöldségeket lecseréljük sonkára és olasz szalámira vagy kolbászra, vagy akár mindegyik húsféle is lehet egyszerre.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése