2020. szeptember 5., szombat

Tejszínes-spenótos csirke

Most egy csirkés fogást hoztam. A tejszínes szószt a spenót és az aszalt paradicsom új szintre emeli, nagyon szeretjük a spenótot főleg, ha nem főzelék formában találkozunk vele :) még Nasinak is ízlett. 





50 dkg csirkecomb filé 

20 dkg fagyasztott leveles spenót

10 dkg bacon

2 gerezd fokhagyma 

1 dl főzőtejszín

Grill fűszerkeverék

Pár db aszalt paradicsom (kihagyható)


Egy nagyobb serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg a befűszerezett csirkét. Mindkét oldalán kapjon egy kis színt, majd szedjük ki egy tányérra. A bacont vágjuk csíkokra, majd süssük meg a serpenyőben, a felesleges zsiradékot öntsük ki. Ha ropogós lett, adjuk hozzá az aprított fokhagymát és az aszalt paradicsomot, vegyük alacsonyabbra a hőmérmékletet, nehogy megégjen a fokhagyma. Pár perc után jöhet a fagyasztott spenót és visszakerülhetnek a csirkecombok is. Öntsünk rá egy kevés vizet, sózzuk, borsozzuk meg és lefedve főzzük készre a husit. Ha a hús átsült, adjuk hozzá a főzőtejszínt, kóstoljuk meg, ha szükséges ízesítsük még. Mi párolt jázmin rizzsel ettük, de tésztával vagy más körettel is finom. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése