2020. december 20., vasárnap

Szaloncukor másképpen

 A kedvenc ünnepem a Karácsony. Igyekszem minél hamarabb elkezdeni a készülődni, hangolódni, hogy ez az időszak sokáig tartson. Szerencsére Nasi tökéletes társ ebben, ő is szereti ezt a csodálatos várakozást.


Most vendégváró falatokat készítettünk, nagyszerű recept, előre elkészíthető, lefagyasztható, ha friss tésztát használunk. 


Camembertes, áfonyás szaloncukrok:


1 csomag friss, leveles tészta 

1 camembert sajt

1 üveg áfonyalekvár

1 tojás (sütéshez) 


A recept végtelenül egyszerű. A leveles tésztát nyújtsuk vékonyra, vágjuk fel kb 5x10 cm-es téglalapokat. Mindegyikre tegyünk egy kanál lekvárt és egy kocka sajtot. Formázzunk szaloncukor alakot úgy, hogy a töltelék mellett összecsippentjük. Tálcán fagyaszthatjuk, majd ha már megfagyott, tegyük át egy dobozba. Felengedés nélkül 180 fokos előmelegített sütőben 10-15 perc kell neki. Előtte még kenjük meg felvert tojással.


📷: Závodi Nóri @nora.zavodi 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése