2020. augusztus 19., szerda

Bruschetta, te csodás!

 Évről-évre a nyár legkedvesebb pillanata az első Sáfárkert doboz! Organikus, különleges zöldségek teremnek Cegléden, és mi azon szerencsések közé tartozunk, hogy minden héten érkezik hozzánk egy doboz, tele minden földi jóval. A friss paradicsom és bazsalikom illata egyből Olaszországba repít, mi más is készülhetne belőlük, mint egy bruschetta. Nasi egyik kedvence a paradicsom, már totyogósként is szinte csak paradicsomon élt.


Bruschetta:
4-5 db napérlelte paradicsom (mi több fajtát is használtunk, lehet sárga vagy zöld színű,koktél)
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 ág friss bazsalikom
1 ek. olívaolaj
fél kg rusztikus barna kenyér vagy gyökérkenyér

A paradicsomokat kisebb kockára vágjuk, és egy tálba tesszük. Ízlés szerint jöhet a só, frissen őrölt bors. A bazsalikom leveleket lecsípkedjük, egymásra téve feltekerjük és vékonyan felcsíkozzuk. A paradicsomra ráöntünk egy evőkanál olívaolajt, a fokhagymát és legvégén a bazsalikomot.
Keverjük össze, ha van időnk jót tesz neki, ha összeérnek az ízek, de éhes gyermek mellett ilyenre nincs lehetőség. :)
Ropogós pirítós szeletekre halmozva már kész is.




Ha érdekelnek titeket ezek a csodás zöldséges dobozok, megtaláljátok a Sáfárkertet facebookon és az instagramon is! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése