Ebben a bejegyzésben a cukkini lesz a főszereplő. Nasival készítettünk egy könnyű, kapros cukkinifőzeléket és egy, a délutáni kávéhoz tökéletes, citromos cukkiniszeletet. A főzelékhez használt óriás zöldséget, Nasi legjobb barátjáéktól kaptuk, saját termés, a gyerekek pedig megszemélyesítették. Cukkini urat egy kis pörkölttel tálaltuk.
Cukkinifőzelék
1 kg cukkini
Fél csokor friss kapor
1 doboz vegakrém vagy 1 dl főzőtejszín
A cukkinit nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le. A lábasba tegyünk 1 ek olívaolajat, majd a cukkinit kicsit pároljuk meg. Sózzuk, borsozzuk és tegyük bele az apróra vágott kaprot. Adjuk hozzá a vegakrémet vagy tejszínt, picit forraljuk és kész is.
Citromos cukkiniszelet
5 dkg olvasztott vaj
10 dkg natúr joghurt
2 ek olívaolaj
300 g liszt
250 g reszelt cukkini
100 g barnacukor
2 tojás
1 citrom reszelt héja és leve (kicsit tegyünk félre a cukormázhoz)
1 tk szódabikarbóna
1 üveg lemon curd (hipermarketekben a külföldi termékeknél található)
2 ek porcukorMelegítsük elő a sütőt, légkeverés és 180 fok. A hozzávalókat keverjük össze egy nagy tálban. Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy vajazott-lisztezett formába öntjük a tésztát. Süssük 25 percig, tűpróbával ellenőrizzük.
A porcukrot keverjük össze citromlével, sűrű, folyós állagú legyen. A kihűlt sütemény tetejére kenjük a cukormázat és a lemon curd-ot. Ha kisebb formában sül, akár félbevágva meg is tölthető a citromkrémmel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése