2020. augusztus 21., péntek

Nyárvégi grillezés

Szerettem volna egy hagyományt elindítani a barátainkkal. Mégpedig, hogy augusztus 20-án (plusz-mínusz 1 nap) nálunk tartunk egy kerti partit. Nyáron nehezebb összeegyeztetnünk a találkozókat, így arra gondoltam legyen egy fix pont, amivel lehet tervezni, bárhogy is alakul a nyár. Végre elérkezett az első ilyen alkalom, már csak pár év és hagyomány lehet belőle. 

A menü eltervezésében igyekeztem minden igényt kielégíteni, gondolva a válogatós kislányomra, a vega férjemre és a szénhidrátkerülő barátokra is. Az ételek a teraszon felállított faszenes gömbgrillben készültek. Ha az idő is kegyes lesz, még ezeket a recepteket elkészíthetitek, de természetesen a konyhában is elkészülhetnek a finomságok. 




Grillezett mustáros, pácolt csirkemell

1 kg csirkemell
3 tk magos dijoni mustár
2 ek angol mustár
1 tk kakukkfű
2 ek olívaolaj
frissen őrölt fekete bors

A páchoz összekeverjük az alapanyagokat egy nagy tálban, majd a szeletelt csirkemelleket beleforgatva minimun egy órára pihentessük. Nagyon fontos, hogy a pácba ne tegyünk sót, mert megkeményedik a hús sütés közben, csak a rácson sózzuk meg. A grillen készresütjük. A férjemnek vegapogácsa készült a grillen, kicsit csaltam ezt félkészen vettem.

Tört édesburgonya

1 kg édesburgonya
1 csomag újhagyma
10 dkg fetasajt

A burgonyákat egyesével csomagoljuk alufóliába, és tegyük a parázsra. Hőfoktól függően 15-20 perc alatt kész lesz. Tűpróbával ellenőrizhetjük, ha teljesen megpuhult szedjük ki a csomagokat.
Szedjük le a héját, egy villával kissé törjük össze, de jó, ha még egy kicsit darabos marad. Tegyük egy deszkára vagy tálalóedénybe, szórjuk meg karikára vágott újhagymával, kicsit borsozzuk meg és morzsoljuk a tetejére a sós fetasajtot. 

Grillezett kukorica fűszervajjal

5 cső kukorica (törjük ketté)
10 dkg vaj  
1-2 tk aprított petrezselyem
1 gerezd zúzott fokhagyma

 A kukoricákat főzzük meg. A vajat olvasszuk meg. Keverjünk hozzá az felaprított petrezselymet, a zúzott fokhagymát és egy csipet sót. A megfőtt kukoricákat grillezzük míg szépen megpirul, pár perc magas hőfokon elég neki. Kínáljuk a lehűtött fűszervajjal.

Friss saláta, grillezett padlizsán és bébicukkini is készült még, a zöldségeket fokhagymás olajjal locsoltam meg a sütés előtt. 

Igazán csodálatos nyárzáró parti volt! ❤️❤️

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése