2013. december 12., csütörtök

Narancsos forró csoki

Egy igazi szívmelengető, forró italt készítettem. Egy kis narancsos aromával karácsonyi hangulatot teremt ebben a hidegben. Ideális egy pihenős napra; egy kedvenc tévéműsor és a kandallóban halkan ropogó hasábok mellé.

;

Hozzávalók: (2 adaghoz)
Fél tábla magas kakaótartalmú étcsokoládé
2 dl tejszín (én habtejszínt használtam)
1,5 dl zsírszegény tej
egy fél narancs reszelt héja
Díszítéshez:
tejszínhab, reszelt csokoládé

Egy kisebb lábasban felmelegítjük a tejet és a tejszínt és belereszeljük a csokoládét. Folytonos kevergetés mellett megolvasztjuk. Ha egynemű lesz akkor jöhet a reszelt narancshéj. Díszítésként nyomjunk rá rengeteg tejszínhabot és szórjunk rá egy kevés reszelt csokoládét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése